Demlik Necə cilalanmış?




Çay, işlənmiş bitki yarpaqlarının qaynadılmasıyla və ya haşlanmasıyla əldə edilən bir içki növüdür. Ölkəmizdə naharlar da və günün dərhal hər öğününden sonra keflə üçün çay, süfrələrin ayrılmaz bir hissəsidir.

Çaydanlar bu qədər tez istifadə asan kirlenmelerine səbəb olur. Çay içməsi nə qədər keyifliyse demlik təmizləməsi də bir o qədər kefsiz sayılır. Amma püf nöqtələrini bilsəniz pırıl pırıl demliklerin heç də çətin olmadığını görürsünüz.

Çay bir müddət gözləyəndə çaydanlıkta sarılık ibarətdir. Bunun yanı sıra zamanla çaydanın xaricində da ləkələnilmələr meydana gəlməyə başlar, parlaqlığını itirər.

Demliğinizi parlatsın
Demliğinizin içindəki sarı rəngi aradan qaldırmaq üçün limon duzu istifadə edə bilərsiniz. Demliğin üçün suyla doldurun, suyun içinə bir neçə qaşıq limon duzu qatın. Ardından suyu qaynadın. Beləcə sarılık təmizləyə bilərsiniz. Çaydanın içindəki limon duzu dadını aradan qaldırmaq üçün çaydanın bol suyla durulanın.

Bu üsul çaydanın içindəki əhəng aradan qaldırmaq üçün də istifadə edilə bilər.

Demliğinizin xaricini parlatmaq üçün sirkə və karbonat istifadə edə bilərsiniz. Bir miqdar sirkəylə karbonatı qarışdırın. Demliğinizin içini bu qarışıqla silin. Beləcə demliğiniz ilk günkü kimi parlayacaq.

Bir miqdar sirkə ilə bir miqdar duz qarışdırıb demliğinizi bu qarışığın içində gözlədin. Bu üsul də demliğinizi parlamasını təmin edəcək.

Qaynar suda əridilmiş qaya duzu və sirkə qarışığını da demliğinizi parlatmaq üçün istifadə edə bilərsiniz. Bu metoddan demliğinizi dezinfeksiya etmək üçün də istifadə edəbilərsiniz.