Makaron necə Edilər ,necə Bişirilir, Makaron Resepti


Tərkibi:
1/2 Paket Qələm Makaron 'Penne rıgate'
1 Yemek Qaşığı Kərəyağı
2 Litr Su
Duz

Ön Söz:
Bildiyiniz kimi makaron, sadə və ya hər növ sous ilə yeyilə bilər. Hər hansı bir sous ilə hazırlanıb süfrəyə qoyulan makaron seçeneksizdir. Halbuki, makaron sadə olaraq hazırlanıb xidmət edilsə, kişi makarnasını istədiyi sos ilə istehlak. Sadə makaron üçün istifadə ediləcək sos, yada qatqı maddəsinin sərhədi yoxdur. Bu variantların tətbiq olması üçün, əlbəttə makaron sadə olaraq çox yaxşı bişirilməsi lazımdır. Bunun yolu da, keyfiyyət makaron istifadə keçər.


Təkliflər:
Qazanda qaynatma suyu fokur fokur qaynadıqdan sonra əvvəl duz, sonra makaronu əlavə edin. Makaron qaynatma müddətlərini özünüz təsbit edin. Makaronun bişib pişmediğine qərar verməyə üçün, dişləriniz arasında ezdiğiniz makaron yüngülcə sərt olmalıdır. Makaronu ocaqdan aldıqdan sonra üzərinə su tutmayın, birbaşa süzün.

Məharətini göstər:
Tencere içərisinə 2 litr su qoyulacaq və kaynatılacak. Qaynayan su içərisinə 1 yemək qaşığı 'silmə' duz qoyulacaq və karıştırılacak. Ardından makaron əlavə ediləcək. Tenceredeki su təkrar qaynayana qədər, makaron ara sıra karıştırılacak. Yanvar istiliyi həmişə normalda olacaq, qazanın qapağı kapatılmayacak. Ara sıra makaron qarışdırılaraq, makaron tender qədər haşlanacak. Təxminən 17 dəqiqə müddət bitimində makaron ocaqdan alınacaq və süzülecek. Tencere içərisinə kərə yağı qoyulacaq və ısıtılacak. Üzərinə makaron əlavə ediləcək və karıştırılacak. Ardından makarna'ya duz əlavə ediləcək və duzu qərar hala gətiriləcək. Sonra məlum.